16/02/2017

Statistieken Personenwagens januari 2017

Statistieken Personenwagens januari 2017

2017 begint veelbelovend met een belangrijke stijging van de inschrijvingen in januari, zowel voor nieuwe (+16,1 %) als voor occasiewagens (+13,6%).

BMW, Volkswagen en Renault staan aan de leiding van de nieuwe wagens, terwijl Volkswagen de koploper is voor tweedehandswagens.
Bij de nieuwe wagens zien we opnieuw een daling van het aantal dieselwagens, wat de kloof tussen diesel en benzine verkleint (49,7 % tegenover 45,1 %). We merken ook op dat Wallonië echt veel minder beïnvloed wordt door de leasingwagens, omdat 97 % van de wagens in Wallonië ingeschreven wordt door particulieren of ondernemingen en dat er dat er nu minder diesels (47,4 %) dan benzinewagens (49,4 %) rondrijden. Hybridewagens nemen ook toe met inmiddels 4,5 % van de nieuw ingeschreven wagens, terwijl elektrische wagens stabiel blijven op 0,3 %. Op het vlak van de gewesten doet de zeer sterke groei in Vlaanderen (+24,1 %) zijn aandeel in België nog stijgen met 62 % van de nieuwe inschrijvingen. (click on chart)

VP_New _012017

 

 

Gerelateerde artikels/infobulletins

Statistieken Personenwagens jaar 2016

Statistieken Personenwagens jaar 2016

Aan het begin van het jaar maken we de balans op van het afgelopen jaar. Voor de inschrijvingen van wagens geeft TRAXIOStat hier de grote tendensen v…

Statistieken