10/03/2017

Autopromotec Bologna

Autopromotec Bologna

10 weken voor aanvang van Autopromotec Bologna staat de teller op 1.150 exposanten uit 90 landen: een groei van 12  in aantal exposanten. Opmerkelijk bij de vorige editie was de stijging van het aantal buitenlandse bezoekers met 10 %. 

De 27ste editie van Autopromotec vindt plaats van 24 tot en met 28 mei 2017. Deze beurs die intussen meer dan 50 jaar bestaat, was oorspronkelijk gericht op de bandensector. Intussen werkte Autopromotec zich op tot aftersalesbeurs nr. 2 in Europa zowel qua aantal exposanten als aantal bezoekers. En toch blijft het een vakbeurs op mensenmaat, zelfs al groeide de beursoppervlakte op nauwelijks 10 jaar tijd met 50 % (!).

MADE IN ITALY

Niet weinig fier over deze verwezenlijking beklemtonen de organisatoren de hoofdthema’s: “Deaftermarket-specialisering krijgt nog steeds het leeuwendeel van het aanbod, samen met de technologische innovaties vertaald in producten en diensten én een sterke internationale focus die bewezen hebben de juiste ingrediënten te zijn”  aldus Emanuele Vicentini, Brand Manager van Autopromotec.  “ Deze internationalisering die een sleutelrol speelt in het buitengewone promotieplan van MADE IN ITALY, wordt mee gepromoot door het Italiaanse Ministerie van Economische Ontwikkeling en ICE , de Italiaanse overheidsintantie die internationalisering promoot van Italiaanse bedrijven in het buitenland. En inderdaad, de Italiaanse toeleveranciers in de autosector hebben op alle domeinen een lange traditie en knowhow van bandensector over onderdelen tot spuitcabines.”aldus nog Vicentini.

50 exposanten uit de BENELUX

Op Autopromotec staan een 50-tal exposanten uit de Benelux, vermoedelijk zijn een 100 bedrijven vertegenwoordigd uit onze landen via hun agenten of verdelers.

Bertrand du Quesne, Algemeen Directeur van DQN, de oudste en wellicht enige Belgische producent van bandenmontagetoestellen, neemt aan Autopromotec al jaar en dag deel. “ Oorspronkelijk namen we deel aan Bologna om in contact te treden met Italiaanse eindgebruikers. Intussen staan we er omdat we op 5 dagen tijd echt spelers van over de ganse wereld over de vloer krijgen, zowelverdelers als eindgebruikers”

Info 

Van woensdag 24 tot en met zondag 28 mei 2017
Dagelijks van 9u tot 18u
Bologna: vluchten vanuit Brussel, Charleroi  ( 1,5 u vluchtduur)
Bologna Fiere – Exhibition Center
www.autopromotec.com