20/03/2017

Britse dealers beoordelen constructeurs

Britse dealers beoordelen constructeurs

De Britse dealers beoordelen ook hun constructeurs.

Elk semester geeft een steekproef van 1.700 dealers zijn mening over de 29 merken die de dealers verdelen. In de recentste van deze enquêtes scoren drie constructeurs een negen of meer - Mercedes (9,6), Kia (9,3) en Lexus (9). Vier van hen verdienen daarentegen maar een vier of minder: Nissan (4), Mitsubishi (3,9), Volkswagen (3,9) en Citroën (3,8).
Hoewel de inschrijvingen deze quoteringen deels verklaren, komen de scores ook voort uit de rentabiliteit die elk van deze aangehaalde merken biedt. De rentabiliteit wordt beschouwd als schitterend bij Mercedes (9,6), bevredigend bij Kia (8,7), Suzuki (7,7) en Lexus (7,5) en ruim onvoldoende bij Citroën (2,9), Mitsubishi (2,9) en Alfa Romeo (2,8).

Foto Freeimages Whirlybird

Gerelateerde artikels/infobulletins

Merkgarages: peiling door Test Aankoop

Merkgarages: peiling door Test Aankoop

De editie van Test Aankoop van juni 2016 onthulde dat de Belgische bestuurders die deelnamen aan de enquête voor hun onderhouden tevredener zijn over…

Actualiteit