17/03/2017

Intel neemt Mobileye over

Intel neemt Mobileye over

De Amerikaanse fabrikant van microprocessoren koopt Mobileye, een Israëlisch bedrijf dat leider is in anti-aanrijdingssystemen dankzij algoritmes die de informatie van één enkele camera interpreteren.

Deze transactie is goed voor een bedrag van ongeveer 15,3 miljard dollar, een som die wijst op een waardeverplaatsing tussen constructeurs en toeleveranciers. Met deze overname wil Intel zich positioneren als de topleverancier van de technologie op de markt van bijzonder of volledig zelfrijdende wagens.
In juli kondigden Intel, Mobileye en BMW aan dat ze zouden samenwerken op het vlak van zelfrijdende voertuigen door een technologisch platform te ontwikkelen dat ook door andere constructeurs gebruikt kan worden. De massaproductie van zijn eerste zelfrijdende voertuig, de BMW iNext staat gepland voor 2021.

Gerelateerde artikels/infobulletins

Eerste race tussen zelfrijdende auto’s

Eerste race tussen zelfrijdende auto’s

De onderneming Roborace ontwerpt zelfrijdende racewagens die de deelnemende ploegen besturen met software.

Actualiteit