20/04/2017

CNG: herziening van de voordelen in Vlaanderen

CNG:  herziening van de voordelen in Vlaanderen

Opgelet: de Vlaamse regering wil vanaf 1 juli 2017 de belastingvoordelen beperken die nu van toepassing zijn op voertuigen met een CNG-installatie.

De huidige wetgeving stelt CNG-voertuigen nu immers vrij van de belasting op inverkeerstelling en van de verkeersbelasting, en dit tot in 2020.

Deze tekst wordt momenteel herzien en de bedoeling is om voertuigen vanaf een bepaald aantal fiscale pk’s of met een bepaalde hoeveelheid CO2-uitstoot, uit te sluiten uit dit systeem.

Voor de voertuigen die zo uitgesloten worden, zou er dus enkel nog een voordeel zijn bij de belasting op inverkeerstelling en dit voor een bedrag van hoogstens 4.000 euro.

Wij raden u dus ten zeerste aan om CNG-voertuigen in te schrijven voor 1 juli 2017 als ze bij de verkoop of de aankoop genieten van een voordelige belasting op inverkeerstelling of verkeersbelasting.

Houd ook in gedachten dat dezelfde voertuigen, zelfs als ze al ingeschreven zijn, veel moeilijker te verkopen of door te verkopen zullen zijn na deze datum.

Wij bezorgen u later meer gedetailleerde informatie over dit onderwerp.

Gerelateerde artikels/infobulletins

Persbericht: Autohandel zet aandacht voor alternatieve aandrijving centraal in 2016

Persbericht: Autohandel zet aandacht voor alternatieve aandrijving centraal in 2016

Brussel, 22/12/2016 -  Annemie Turtelboom, Vlaams Minister van Energie, heeft op dinsdag 22 december samen met oa. TRAXIO als vertegenwoordiger van d…

Persberichten