19/05/2017

Elektrische occasies op zoek naar kopers

Elektrische occasies op zoek naar kopers

De eerste elektrische wagens komen aan op de tweedehandsmarkt en de constructeurs proberen een markt te stabiliseren die nog maar weinig ontwikkeld is.

Hoewel ze niet veel onderhoud nodig hebben in vergelijking met thermische modellen, verontrusten de batterijen die bij elke herlaadbeurt verslijten misschien de mogelijke kopers. Want een nieuwe batterij kost evenveel als een derde van de prijs van een nieuwe wagen.
Daarom lanceerde Nissan eind 2016 een label voor elektrische tweedehandsvoertuigen met een doorgedreven inspectie en een verlenging van de garantie van 12 naar 36 maanden en tot 150.000 km. Een andere negatieve factor is de technologische vooruitgang die de nieuwe modellen kenmerkt en dan vooral qua actieradius, een essentieel aspect van de elektrische mobiliteit.

Foto Wikimedia Mariordo

Gerelateerde artikels/infobulletins

Elektrische voertuigen: wachten tot 2025

Elektrische voertuigen: wachten tot 2025

Volgens een studie van het BEUC (Bureau européen des unions de consommateurs) en ondanks de voortdurende verbetering van de thermische motoren, zal d…

Actualiteit