13/09/2017

De herlaadbare hybride auto, koploper in 2030

De herlaadbare hybride auto, koploper in 2030

In 2016 werden er 900.000 elektrische voertuigen - zowel hybride als volledig elektrische - verkocht in Europa.

Tegen 2020 voorspelt het bureau AlixPartners een stijging van de verkoop, die duidelijk meer uitgesproken zal zijn bij de hybride voertuigen. Met 2,3 miljoen (waaronder 300.000 oplaadbare hybride voertuigen) tegenover slechts 300.000 100 % elektrische voertuigen op de hele Europese markt.
AlixPartners denkt dat er tussen 2020 en 2030 meer oplaadbare hybride voertuigen verkocht zullen worden en dat dit de bestverkochte aandrijving zal worden met 6,6 miljoen voertuigen op een totaal van 24 miljoen. Daarmee worden de benzinevoertuigen (5,9 miljoen) voorbijgestoken, evenals de 100 % elektrische voertuigen (5 miljoen), de hybride voertuigen (4,4 miljoen) en de dieselvoertuigen (2,1 miljoen).
Op basis van deze analyse heeft AlixPartners een wiskundige coëfficiënt ontwikkeld, de e-range, die het aantal verkochte voertuigen combineert met hun actieradius in elektrische modus.

Voor het tweede trimester van 2017 alleen toont de coëfficiënt dat China beschikt over de grootste elektrische kilometerstand qua verkochte voertuigen, ofwel 22,5 miljoen kilometer. Daarmee komt China voor de Verenigde Staten (9 miljoen) en voor Noorwegen (2,8 miljoen). De analyse per constructeur plaatst Tesla aan de leiding dankzij de grote actieradius van zijn modellen die hem een e-range bezorgen van 10,64 miljoen kilometer. Renault-Nissan staat op de tweede plaats met 6 miljoen en BYD op de derde met 5,38 miljoen.

Gerelateerde artikels/infobulletins

Renault-Nissan en Dongfeng komen met een elektrisch voertuig

Renault-Nissan en Dongfeng komen met een elektrisch voertuig

Het project om in China een klein en goedkoop elektrisch voertuig te verkopen werd aangekondigd in 2016 en komt in de uitvoeringsfase.

Actualiteit