11/09/2017

Samen met andere Europese partners ontwikkelde Voka afvalspel voor garagesector

Samen met andere Europese partners ontwikkelde Voka afvalspel voor garagesector

Het afvalbeleid van de EU heeft zich in de afgelopen 30 jaar sterk ontwikkeld. Het wil de negatieve effecten op milieu en gezondheid verminderen door milieu- actieplannen en wetgeving.

We streven naar een economie van energie- en hulpbronnenefficiëntie. Dit heeft een impact op alle sectoren van de industrie. In het bijzonder op deze die werken met afval en reststoffen die óf gevaarlijk zijn óf een negatief effect hebben op het milieu. 

CARWASH ontwikkelt een serious game voor professionals (eigenaars en medewerkers) van de garagesector.  Zij kunnen op een interactieve en speelse manier leren over afvalbeheer in hun bedrijven, en over de toepassing van normen en wetgeving. Ze kunnen communiceren met andere spelers via forums op een platform. Daar krijgen ze ook toegang tot voorbeelden en bijkomende lectuur.

Het spel is zowel beschikbaar voor desktop, app als iPhone.

Ontdek het spel op http://www.carwashproject.eu/nl/the-game