11/10/2017

Deutsche Post bouwt zijn eigen bedrijfsvoertuig

Deutsche Post bouwt zijn eigen bedrijfsvoertuig

Deutsche Post vroeg enkele constructeurs naar een voorstel, maar kreeg niet het voorstel waarop het hoopte.

Daarom heeft Deutsche Post DHL een fabrikant van elektrische bedrijfsvoertuigen overgenomen en zijn eigen model ontwikkeld: de Streetscooter, op basis van een chassiscabine van de Fort Transit.

Deutsche Post heeft de ontwikkeling van de Streetscooter gestuurd, zodat hij exact aan zijn noden beantwoordt. De Streetscooter is een elektrisch voertuig dat uitgerust is met een compartiment ontworpen voor stadsverkeer, dankzij panelen die opengaan aan drie zijden. Dit compartiment is beschikbaar in twee maten: 4 m3 en 8 m3.

De Streetscooter bevat wat hoogstnoodzakelijk is om zijn opdracht te volbrengen: grote achteruitkijkspiegels, minimale geluidswering, haak aan de scheidingswand voor de jas van de pakjesbezorger en een opbergbak op de plaats van de passagier. Volgens zijn bedenkers maakt deze optimalisering er een minder kostelijk voertuig van dan zijn voorgangers met een thermische motor.

Met de huidige productie van de Streetscooter zouden er 2.500 voertuigen geleverd moeten kunnen worden voor eind 2018 en het bedrijf heeft net de verkoop naar andere klanten toe gelanceerd.

Gerelateerde artikels/infobulletins

DHL levert met kuitkracht

DHL levert met kuitkracht

In het verleden stond de koerierdienst DHL vaak open voor de meest vernieuwende oplossingen.

Actualiteit