Actualiteit Mobiliteit Automaterialen en gereedschappen

Het ontsmetten van personenwagens, fietsen, motoren… is wel degelijk verplicht

25/08/2020

De generieke en sectorale gids bevatten de regels om het besmettingsgevaar op de werkplek in te perken.   De gidsen leggen de werkgever een inspanningsverbintenis op. Als werkgever kunt u er dus voor kiezen om andere maatregelen toe te passen als ze een gelijkwaardig beschermingsniveau bieden. 

Het desinfecteren van item(s) van en voor uw klant (personenwagen, fiets, gemotoriseerde tweewieler, materieel, …), maakt onderdeel uit van de regelgeving en moet dus toegepast worden.  Ook de servicetechnieker, pechverhelper en/of takelaar moet het voertuig en/of het materieel kunnen ontsmetten.

Met het zorgvuldig desinfecteren zorgt u tevens voor de continuïteit van uw organisatie (door het vermijden van aansprakelijkheid, besmetting en/of quarantaine, …) en komt u sterk en professioneel over bij uw klant.

Wat moet u doen ?

De generieke en sectorale gids leggen uit hoe de ondernemingen hun activiteiten moe(s)ten organiseren (in het kader van de heropstart). De ondernemingen moe(s)ten deze maatregelen concreet en gepersonaliseerd toepassen.  Het was (of is) daarbij aangewezen om uw risicoanalyse (dit is een wettelijke verplichting en de basis van uw dynamisch risicobeheersingssysteem) aan te passen. Klik hier voor meer informatie.  Ook de regels jegens klanten staan op deze pagina. 

 

Foto: Pixabay Peeonelove