;
04/03/2020

Nieuw aanvaardingsplichtconvenant: afvalolie met de OVAM

Nieuw aanvaardingsplichtconvenant: afvalolie met de OVAM

Op 26 februari 2020 is het tweede Aanvaardingsplichtconvenant, ondertekend door TRAXIO vzw, samen met de Belgische Petroleum Federatie vzw, de Lubricants Association Belgium vzw, de Belgische Federatie voor de handel en de diensten vzw, Valorlub vzw, en de OVAM, in werking getreden. 

Op 26 februari 2020 is het tweede Aanvaardingsplichtconvenant, ondertekend door TRAXIO vzw, samen met de Belgische Petroleum Federatie vzw, de Lubricants Association Belgium vzw, de Belgische Federatie voor de handel en de diensten vzw, Valorlub vzw, en de OVAM, in werking getreden. Na de stroom van banden is nu ook deze van olie beheerd door middel van een Aanvaardingsplichtconvenant, in plaats van de voormalige milieubeleidsovereenkomst. Het convenant voorziet altijd in praktische uitvoeringsmodaliteiten van de Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) voor de olie. Valorlub vzw blijft door de producenten aangewezen als het beheersorganisme dat de aanvaardingsplicht op zich neemt. De professionele gebruikers zullen letten op het belang van het niet mengen de afvalolie met pcb’s, oplosmiddelen,  schoonmaakproducten, reinigingsmiddelen, antivries, remvloeistoffen, hydraulische vloeistoffen op basis van water en/of glycol of andere brandstoffen, op straffe van betaling van de supplementaire kosten voor de verwerking. Ze kunnen altijd een beroep doen op de premie van VALORLUB voor afhalingen voor hoeveelheden kleiner dan of gelijk aan 2.000 liter (in 2020). Hieronder ook een samenvatting van de erin voorziene belangrijkste verbintenissen.

 

Verder lezen?

Word lid

Voordelen als Traxio-lid

Toegang tot actuele info
via onze website en tools

Bespaar tot €3000 per jaar
via onze partners

Laat u bijstaan met
professioneel advies

Breid uw netwerk uit
met gelijkgestemden

Nu lid worden