13/01/2017

Elektrische voertuigen: wachten tot 2025

Elektrische voertuigen: wachten tot 2025

Volgens een studie van het BEUC (Bureau européen des unions de consommateurs) en ondanks de voortdurende verbetering van de thermische motoren, zal de totaalprijs voor het bezit van een elektrisch voertuig vanaf 2025 overeenkomen met die van een benzinevoertuig.

In 2015 kostte het bezit van een elektrisch voertuig over vier jaar 8 % meer dan het bezit van een benzinevoertuig, ofwel 2.000 EUR. Als we het BEUC mogen geloven en zonder de plaatsing van een laadpaal thuis erbij te rekenen, zal dit verschil dankzij de besparing van de kosten voor de batterij in 2020 slechts 4 % bedragen. In 2025 zal dit nog 1,5 % bedragen en dit ondanks de verkregen verbetering van de technologie van de benzinemotoren.

Foto: Milky

Gerelateerde artikels/infobulletins

Eerste groepsaankoop elektrische wagens

Eerste groepsaankoop elektrische wagens

De coöperatie SamenSterker Antwerpen begint een groepsaankoop voor elektrische wagens.

Actualiteit
Elektrisch en 3D

Elektrisch en 3D

Honda heeft een elektrisch voertuig met een klein bereik ontwikkeld.

Actualiteit