07/11/2017

Elektrische voertuigen nog altijd voor rijken

Elektrische voertuigen nog altijd voor rijken

Volgens de Europese Vereniging van Autoconstructeurs (ACEA) ligt het marktaandeel van de elektrische voertuigen enkel hoger dan 1 % in landen waar het bruto binnenlands product per inwoner 30.000 euro overschrijdt.

Dat is het geval in Finland (1,2 %), Frankrijk (1,4 %), het Verenigd Koninkrijk (1,4 %), Oostenrijk (1,5 %), België (1,7 %), Zwitserland (2 %), Zweden (3,6 %) en uiteraard Noorwegen (29%) dat een beetje bevoordeeld is met een bruto binnenlands product dat dubbel zo hoog is als het Europese gemiddelde.

In bijna de helft van de EU-lidstaten bedraagt het marktaandeel van de elektrische en oplaadbare hybride voertuigen minder dan 0,5 %, waarbij Griekenland en Bulgarije zelfs afsluiten met een nulscore.

Op basis van deze vaststelling vindt ACEA dat het Europese beleid om de uitstoot van vervuilende emissies terug te dringen rekening zou moeten houden met deze economische verschillen.

Gerelateerde artikels/infobulletins

Plug-in hybrides een logische en noodzakelijke stap richting zero-emission

Plug-in hybrides een logische en noodzakelijke stap richting zero-emission

Ongetwijfeld met de bedoeling een duurzame en rechtvaardige autofiscaliteit uit te werken, herschrijft de federale regering de fiscale behandeling va…

Persberichten