06/12/2017

R&D PSA bij Opel

R&D PSA bij Opel

Volgens bepaalde geruchten wil PSA veel R&D-opdrachten overbrengen naar Russelsheim, het onderzoekscentrum van Opel.

De overname van de Duitse constructeur lijkt PSA aan te zetten om zijn bedrijfsmodellen te herzien. De teams van Rüsselsheim zouden strategische projecten toevertrouwd moeten krijgen zoals brandstofcellen, de coördinatie van de ontwikkeling van rijhulpsystemen of zelfs het onderzoek naar alternatieve brandstoffen.

Dit initiatief vindt plaats terwijl Opel op 9 november zijn strategisch plan PACE onthulde om terug winstgevend te worden. De tandem PSA-Opel is dus zeker dat hij zijn eenwording snel zo winstgevend wil maken als nodig is om de komende jaren door te komen.

Gerelateerde artikels/infobulletins

PSA rondt de aankoop van Opel af

PSA rondt de aankoop van Opel af

De groep PSA en de bank BNP Paribas hebben de gezamenlijke overname van de autokredietactiviteiten van Opel/Vauxhall afgerond voor een bedrag van 900…

Actualiteit