Actualiteit Tweewielers Mobiliteit

Cargofietsen in Corona-tijden

19/03/2020

Antwerpse fietshandelaars nemen het initiatief om hun cargobikes ter beschikking te stellen van handelszaken die noodgedwongen moeten overschakelen op levering aan huis!

Ondernemers, handelaars, ambachten en horeca zijn verplicht om hun businessmodel aan te passen en zoeken transportoplossingen om hun goederen of diensten tot bij de klant te brengen…

Vorige week kreeg Marc Groven (iBike fietswinkels) de vraag of het niet mogelijk was om een cargobike ter beschikking te stellen voor thuislevering. Marc, die zelf ambassadeur is ter ondersteuning van de lokale handelaar, ging onmiddellijk in op de vraag en breidde zijn aanbod inmiddels uit om alle beschikbare cargobikes aan de plaatselijke middenstand ter beschikking te stellen.

iBike reserveerde zelfs een apart e-mailadres cargo@ibike.be en een plaats op de website onder https://cargo.ibike.be/corona/ om tegemoet te komen aan deze dringende vraag.

Thomas Vanderhoydonck van fietsenwinkels De Geus kreeg gelijkaardige vragen en stapt graag mee ‘op de kar’ door ook zijn cargobikes uit te lenen aan creatieve, Antwerpse ondernemers!

Ook Velove, aanbieder van de bekende DHL-cargofiets, biedt een fiets aan.

 

 Foto's: Fietsen De Geus en iBike