Mobiliteit Tweewielers Automaterialen en gereedschappen Burgerlijke bouwkunde en lift-trucks Land- en tuinbouwmaterieel Praktijk

Déhora: personeelsplanning met zelfroosteren

15/06/2020

Uw werknemers meer inspraak geven in hun eigen werktijden, zonder al te veel gedoe? Binnen de bezettingseisen en werkafspraken in uw organisatie? Laat ze zelfroosteren! Zelfroosteren is een flexibele en innovatieve wijze om personeelsroosters te maken. Met tal van voordelen zoals betere werk-privébalans en meer flexibiliteit.

Het idee van zelfroosteren is eenvoudig maar super doeltreffend. De werkgever bepaalt het ‘wat’ en de medewerkers vervolgens het ‘hoe’. De organisatie schept eerst het kader: Hoeveel werk is er op een gegeven moment? Hoeveel medewerkers heb ik nodig? Welke kennis en vaardigheden moeten ze hebben? Wat met pieken en dalen in het werk? De medewerkers hebben vervolgens de mogelijkheid om beschikbare werktijden te kiezen. Slechts wanneer nodig zal de planner of leidinggevende bijsturen.

Zelfroosteren in de praktijk

De personeelsplanning komt tot stand in drie verschillende fases. Elke fase is onmisbaar. In een eerste fase staan de persoonlijke wensen centraal. Medewerkers mogen werktijden aanduiden die ze graag willen, met of zonder specifieke reden. In een tweede fase kunnen medewerkers hun eigen wensen nog aanpassen om de totale planning te laten kloppen.  In de praktijk zijn de roosters na deze twee fases al voor 85 à 90 % goed ingevuld en sluit het rooster aan bij de voorkeuren van de medewerkers.  Slechts in een derde en laatste fase zal de planner de laatste gaten of dubbels oplossen.  Hierbij worden op voorhand duidelijke afspraken gemaakt en kunnen via KPI’s allerhande tellers bijgehouden worden.

Starten met zelfroosteren?

Zelfroosteren gaat over een nieuwe manier om werktijd in te vullen, én dus ook een andere visie op planning. Het kan niet van de ene op de andere dag worden ingevoerd. Het vergt een zorgvuldige ondersteuning en voorbereiding. Er is gespecialiseerde software zoals Time Care nodig. Het een en ander zal ook tijd vragen, en betrokkenen moeten die tijd daarvoor kunnen en willen vrijmaken. Maar eenmaal zelfroosteren goed op de rails zit, blijft het daar ook.

Tot slot

Zelfroosteren is natuurlijk niet voor élke organisatie een oplossing. De ene situatie is beter geschikt dan de andere, en de ene medewerker heeft er meer behoefte aan dan de andere. Aan de andere kant kan zelfroosteren toch vaker dan u denkt. Het gaat in de eerste plaats om een andere, frisse kijk op werk en personeelsinzet.

Meer weten over zelfroosteren? Ontdek het op www.dehora.be/zelfroosteren/