Actualiteit Mobiliteit Tweewielers Automaterialen en gereedschappen Burgerlijke bouwkunde en lift-trucks Land- en tuinbouwmaterieel

Unisono - coronavirus: Solidariteitsbijdrage voor bedrijven die verplicht moeten sluiten

22/07/2020

Unisono is het enkelvoudige platform dat Sabam, PlayRight en SIMIM samen hebben gecreëerd. Dankzij dit platform kunt u vanaf 1 januari 2020 het gebruik van muziek in uw showroom of in uw bedrijf regelen met een enkele licentie en een enkele betaling.

Unisono-contracten zijn jaarovereenkomsten en de rechten worden op jaarbasis gefactureerd. De Unisono-tarieven houden geen rekening met een sluiting van minder dan 3 maanden. In principe moet een onderneming die 1 of 2 maanden per jaar de deuren sluit, de rechten op jaarbasis betalen. 

Voor de sectoren die het meest door de coronacrisis worden getroffen (horeca en niet-essentiële ondernemingen, taxi's en touringcars) voorziet Unisono echter in een vermindering van de auteursrechten die overeenkomt met een vermindering van 1/12 van het jaarlijkse factuurbedrag. Deze crisisbijdrage kan tot 31 augustus worden aangevraagd.

Meer informatie hierover vindt u op de homepage van de Unisono-website of via de volgende link.

Lees er hier meer over.

 

Foto: Pixabay Clker Free Vector Images